El nom d'aquest carrer, ja el trobem documentat al segle passat, però llavors en deien el Camí de Mataró, perquè hi havia molt poques cases edificades i no era considerat un carrer. Per aquest lloc travessava el camí que de la ciutat de Mataró, i d'aquí ve el nom, anava fins al poble de Tordera, passant sempre per muntanya. Era un camí de bast, això vol dir que només era transitat a peu o amb matxos carregats de mercaderies. La ruta era la següent: des de Tordera aquest camí s'enfilava cap a la muntanya de Montnegre, passant per Hortsavinyà, can Presses, can Poliva, veïnat d'Olzinelles, can Palomer, travessava el poble cap a ca la Paula, can Saleres, la Casa Nova, Creu de Rupit, la Font del Malpàs, veïnat de Mata i Mataró, i com s'ha dit, era un camí de bast o ferradura, no hi passaven carros.
Les obres per deixar aquest carrer tal com és en l'actualitat, varen començar amb la construcció del pont de la riera de Vallgorguina, l'any 1937, en època de guerra, i després a partir de l'any 1960, que es va construir la paret del carrer i els ponts de can Clarens i ca la Paula. El carrer de Mataró era molt diferent d'ara i per començar quan les rieres de Vallgorguina i de can Vilar baixaven amb força aigua, era molt difícil de travessar i per això les cases del carrer si necessitaven menjar, els del costat del poble els hi passaven amb unes canyes o pals llargs fins que baixava el nivell d'aigua de les rieres. A cada lloc on si varen construir els ponts, hi havia les passeres de fusta per creuar-hi les persones. Els carros i animals havien de travessar per dins la riera.
Així abans de fer les obres que hem explicat, el carrer, des de la carretera Vella, anava baixant fins al llit de la riera on hi havia un empedrat per travessar els carros i la passera per a les persones, i a partir d'aquí, el camí s'enfilava fins al començament de les cases del carrer. Seguia més o menys com és avui dia, un pas per dalt i el carrer per baix, però en comptes de la paret, hi havia un marge amb arbres i ple de brutícia. Després de can Marius, el carrer es tornava a enfonsar i passava arran de riera. Hi havia també la passera de ca la Paula i la de can Clarens. Per aquest carrer hi havia de passar molts carros que treien la llenya dels boscos de can Vilar, can Montasell, la Casa Nova, etc. i a l'hivern i en temps de pluja, tenien molts problemes, ja que les rodes de carro es clavaven a terra i feien unes fotgeres impressionants, això comportava que els animals haguessin de patir molt per estirar el carro, i sobretot quan passaven per la riera. En època franquista hi van posar el nom de calle José Antonio, i a partir de 1981 es va tornar a canviar per carrer de Mataró. La gent del poble també en deia el carrer de l'Arpa, perquè hi havia algunes persones que rampinyaven les coses, i el carrer de les flors, perquè quan va ser arreglat a sobre els pilars de la barana hi havia un test amb flors.