Historia del Premi "Mn. Narcís Saguer" - GUANYADORS

El Premi Mn. Narcís Saguer de Poesia el convoquen l’Associació Cultural Vallgorguina i l’Ajuntament. La seva primera convocatòria va tenir lloc l’any 1985. El Premi va néixer en homenatge al qui va ser rector de la parròquia de Sant Andreu de Vallgorguina des de l’any 1932 fins a l’inici de la guerra civil, en què va haver de marxar.

Mossèn Narcís Saguer va aconseguir en pocs anys reunir, a través de la cultura, els dos bàndols de la població de Vallgorguina. Fundà la Biblioteca Popular i la Sala Germanor, per on hi passaren molts conferenciants, historiadors i grups de teatre. També organitzà el cor infantil Flama i un grup de teatre de nois i noies. Els cursos de llengua catalana i les excursions que va organitzar són recordats amb molt d’afecte per tota la població. El seu catalanisme militant el va portar a ser un represaliat del franquisme.

El Premi, plantejat en un principi com a premi literari, prosa i poesia, va ampliar-se,al cap de pocs anys, per a treballs de recerca històrica. A partir de 2002, degut a la manca de treballs de recerca presentats, es va limitar a treballs de poesia.

Al llarg de les diferents convocatòries, han format part del Jurat: Mn. Martí Amagat, Raimon Arola, Sílvia Aymerich, Josep Barberà, Martí Boada, Miquel Coll i Alentorn, Margarida Costabella, Maria Elvira Silleras, Maria S. Farell, Anna García Garay, Josep M. Gavín, Joaquim Gras Quera, Rosa Victòria Gras, Oriol Izquierdo, Jordi Julià, Albert Manent, Joan Margarit, Ricard Mirabete, Miquel Lluís Muntané, Mn. Josep M. Nicolau, Ricard Pascual, M. Àngels Piera, Víctor Revilla, Mn. Pere Ribot, Josep Anton Soldevila, Alícia Tello, Joan Triadú, Mireia Vidal.

Seleccionar l'any:
ANY TIPUS PREMI AUTOR OBRA

Associació Cultural Vallgorguina- Plaça de la Vila nº2 - 08471 Vallgorguina - tel: 93 867 91 62
Vés-hi