Directori de topònims de l'Associació Cultural Vallgorguina

(última actualització: dijous 9 de setembre de 2021 a les 19:40)

El directori disposa d'un total de 94 relleu que trobaràs repartits entre aquestes pàgines:

(1)2345678910

Relleu

6201. La Serra de l'Arboç

Latitud: 41.64474

Longitud: 2.48367

Alçada: 329 m

Aquesta Serra és on hi ha les ruïnes dels Corrals del Trull. Comença a prop del Gual de Santa Eulàlia i va pujant entremig dels Sots dels Corrals per la banda de llevant i el Sot de l'Arboç, per la banda de ponent. Travessa el Camí del Corredor i arriba fins a la Plana de Baix del Trull. Es diu la Serra de l'Arboç perquè abans hi havia un arboç molt gros que va ser tallat.

6204. La Carena del Banc de la Premsa

Latitud: 41.63645

Longitud: 2.49833

Alçada: 376 m

Aquesta Carena comença darrera l'era de can Vilar i es va enfilant, passa pel costat de la pedra del Banc de la Premsa, d'aquí be el nom, i la pedra del Gat, fins que trobem el camí del Corredor. En el mateix encreuament, a sobre el marge hi ha el pou d'en Miquel ensorrat però encara es veu una mica. Aquest pou era per recollir una mica d'aigua per la vinya que hi havia, La carena segueix amunt fins arribar on hi ha el cim, molt a prop d'on passa el camí que va al Corredor, i d'on surt un altre camí a l'esquerra que va al Pi Florit antic i l'actual.

6205. El Turó de cal Bord

Latitud: 41.65375

Longitud: 2.50135

Alçada: 302 m

Aquest Turó, es la part més alta de la Solella de can Puigdemir. Quan no hi havia la urbanització, per dalt aquesta carena hi passava un camí que venia del Suro d'en Tostet i després des del turó hi passava un corriol que la gent feia servir per anar cap al Buell. Actualment aquest turó queda envoltat pel Carrer Valira que passa per la banda Obaga i dona la volta cap a la banda Solella cap al carrer Segre. Actualment el punt més alt queda dins una casa particular, i per tant s'ha marcat per on passa el carrer.

6206. El Turó d'en Bordes

Latitud: 41.65331

Longitud: 2.50958

Alçada: 310 m

Aquest turó podem dir que queda encerclat pel camí de can Virgili a la banda nord-est i el Camí d'Olzinelles que passa per la Solana a la cara sud-oest. A sota aquest camí hi ha les cases de can Bordes, cal Llop i ca l'Enregollat i cap a la banda nord-oest hi arriben les cases de la urbanització can Puigdemir. Molt a prop de turó hi passa la línia elèctrica que porta la llum a Vallgorguina, i des d'aquesta una que va cap a can Clarens i una altre que va cap a can Palomer.

6208. L'Obaga del Buell

Latitud: 41.65384

Longitud: 2.49833

Alçada: 258 m

Es el bosc situat a la cara de ponent dels Esqueis i el Turó de can Bord, darrera una part de cases de la urbanització can Puigdemir. En aquesta obaga hi ha tres sots, el Sot del Buell, el Sot de l'Infern i el Sot dels Esqueis, que a traves del Sot del Buell porta l'aigua a la Riera de Vallgorguina, que passa entre el Pla dels Vivers, abans dit el Sot de l'Hort i per l'altre banda un espai pla sembrat de plàtans, que segurament abans havia estat conreat, que es coneix amb el nom del Buell.

6209. La Solella dels Camps dels Polls

Latitud: 41.65674

Longitud: 2.47154

Alçada: 219 m

Aquesta Solella podem dir que comença a sobre el Camp dels Polls i d'aquí el nom. Després del Gual de ca l'Arbocer s'allarga fins molt a prop de can Solà. Hi passa el Camí de la Solella i molta part de l'actual bosc havia estat vinya cap a la part alta. Per la banda de llevant s'ajunta amb la Solella dels Horts

6210. La Carena de can Canal

Latitud: 41.64629

Longitud: 2.45161

Alçada: 309 m

Per aquesta Serra hi passa la línia de terme que separa Vallgorguina i Vilalba Sasserra, al costa de la urbanització de Canadà Park. Fa anys hi havia la casa de can Canal en terme de Vallgorguina, molt a prop del torrent del mateix nom que neix en terme de Vilalba i va a parar al Torrent de can Bonamusa, per entremig de les cases de la urbanització Canadà Park. També molt a prop de la casa hi havia la vinya de can Canal, encara es poden veure les rases de la vinya. Per la banda de Vilalba cap al poble aquesta serra s'ajunta amb la Serra de l'Esteve i per la banda de muntanya amb la de can Bori, de Vilalba, i la de Can Benet.

6211. La Serra de can Carcassès

Latitud: 41.64296

Longitud: 2.5264

Alçada: 351 m

Comença davant del Xeremell i va pujant per la carena per darrera cal Sant i el Clot per la banda sud i can Bòtil i el Camí de Coll Senís per la banda nord. Pel cim d'aquesta serra hi passa un camí que va fins a can Carcassès i després segueix cap a Collsacreu, o Montnegre. Era conegut amb el nom de Camí Ramader o Camí del Pla de les Bruixes i abans es feia servir molt per la gent del poble per anar a treballar o per anar cap Arenys. En aquesta carena hi ha els Quatre Camins i les Pedres de l'Esquerda.

6215. L'Obaga de can Castellar

Latitud: 41.65444

Longitud: 2.48912

Alçada: 240 m

Aquest espai de bosc obac es situat darrera la Pedra Gentil, tot el vessant que va des del Pont d'en Pradell fins als Descarregadors i s'ajunta amb l'Obaga de cal Tonedor. D'una banda a l'altre hi travessa el camí que va del Pont d'en Pradell al Corredor. La masia de can Castellar és situada a mitja costa d'aquesta obaga i d'aquí be el nom.

6216. La Carena de can Catarineu

Latitud: 41.65124

Longitud: 2.52664

Alçada: 330 m

Aquesta carena passa per darrera la casa de can Catarineu i per això es diu així. Es situada entre els Sot de can Catarineu i el Sot de can Nonell. Per la banda nord s'uneix amb la carena de can Nonell i per la banda sud la trobem situada darrera la casa de cal Minaire. Per aquesta carena,darrera la casa de can Catarineu i passa el camí de cal Cucut.