Aquesta casa era situada al Pla del Forn molt a prop d'on hi havia el safareig que recollia l'aigua de la font. En aquestes fotografies podem veure més o menys on era situada.
Descripció: Pel Nomenclàtor de la província de Barcelona de l'any 1860 sabem que en aquest lloc hi havia dues cases catalogades com: les cases del Forn. Eren dues cases de pagès, i tenien el núm. 1 i 2 del quarter 3. També podria ser que només fos una casa i l'altre fos el forn i portés numeració. Després en un plànol de Vallgorguina de cap a 1880, surt escrit només una casa amb el nom de can Valls, perquè totes aquelles terres era de la seva propietat.
Història. Així doncs, en aquesta plana, antigament hi havia un Forn de Vidre, situat a uns cent metres de l'entrada, al costat del camí del mig, avui encara si pot veure una petita paret al costat del marge envoltat de bardisses, i quan era conreat pel Sr. Tomàs Alsina Torras, sempre trobaven vidres. La majoria de pedra que hi havia de les ruïnes de la casa, es va fer servir per construir la resclosa de can Puigdemir a principi d'any 1900.
Durant una època la casa va ser coneguda per can Reixac, perquè hi havien viscut els rebesavis de Ca l'Enregollat, Manel Castellar Durvain i Rosa Reixach Xicota amb els fills, Manel, Rosa, Ramon, Francisca i Joan. El nom de la casa era el cognom de la Rosa. Aquesta gent van marxar d'aquesta casa i anaren a viure a la Carretera Nova, casa coneguda avui per can Jordi, però quan hi vivien ells era coneguda per Can Reixac Nou, conservant el nom de la casa de pagès que havien viscut. Al cap d'uns anys es van vendre la casa a la gent que vivien a Can Jordi del veïnat de la Poca Farina que hi baixaren a viure. A partir de llavors es va conèixer pel nom Can Jordi, i ells van comprar i anaren a viure a ca l'Enregollat.
"27 desembre 1643. L'honorable Pere Valls i Vilar, avui habitant a la parròquia de santa Maria d'Arenys de Mar, però natural de la parròquia de Sant Esteve d'Olzinelles, fa arrendament de la casa del Forn del Vidre juntament amb una feixa de terra al costat de la casa de Sant Andreu de Vallgorguina als honorables Srs. que són Pau Bertran, Pere Forner, Pau Salvador i Joan Vilarrasa tots vidries de la vila de Mataró per temps de quatre anys" (ADB, Ll. XXI Cap Matr-test Vallgorguina-Vilalba 1610-1653, pàg. 81). "Font del Forn, a tres-cents metres del poble, en terres de can Reixac" (FV, núm. 1)
"Per una casa situada en despoblat anomenada el Forn" (AM, Cadastre del segle XIX, núm. 75) "nom de la casa: Casa del Forn, casa de peó, distancia sis-cents cinquanta passos, un habitatge" "Heretat denominada mas Vilar constituïda per la casa que li dona nom i una altra anomenada del Forn, llevant la riera de Collsacreu i de can Vilar. Pius Valls Feliu, any 1911.
"Del forn de vidre queda una petita part que fa de marge, la resta de pedra es va fer servir per fer la resclosa de Can Puigdemir a principis de segle i llavors va desaparèixer en una rierada l'any 1966-67" "Les feixes de Reixac, havien estat conreades per gent de can Calces o de cal Bruc., i altra gent del poble. Les feixes que porten aquest nom són situades darrere la font del Forn..." (LV, 100,