Casa del Veïnat del mateix nom. És unida pel costat de llevant amb Cal Tallador. Té el núm. 13 i era del quarter 2.
Descripció: De planta rectangular formada per baix i pis i teulada a dos vessants, amb el carener paral·lel a la façana. Si han fet diferents reformes principalment a la banda del darrere. L'any 1860 en el Nomenclàtor de la província de Barcelona, trobem catalogat cal Serradó com una casa de pagès i tenia el núm. 13.
Tenien terres entorn de la casa, i també a can Bòtil, cal Minaire, al pla del Forn i també més avall del Pont del Serrador a la Riera de Vallgorguina que eren regades amb l'aigua de la bassa que hi havia sota can Vador Martori.
Collien blat i farratges, menjar pel bestiar, verdures per la casa, feien pallers i tenien carro i cavall. En Pere amb el seu carro i cavall havia fet de traginer i quan es va organitzar el transport amb carro de les persones que es morien al poble, l'any 1959, ell el portava.
Història: Hi havia viscut en Pere Torres Caballé casat amb la Maria Catarineu Puig, que tenien dos fills, Pere i Salvador. En Salvador es va casar amb la Magdalena Roig Bosch, i van tenir 4 fills, Pere, Joaquim Crescència i Josep. En Joaquim es va quedar a la casa i es va casar amb la Maria Besa Sala, que tingueren 6 fills, Magdalena, Pepita, Pere, Antoni, Dionís i M. Teresa. En Pere es va quedar a la casa i es va casar amb l'Eulàlia Alsina Fabregà i tingueren dos fills l'Albert la Isabel.
L'any 1720, l'Isidre Torres serrador de Vallgorguina, era propietari del mas Verdeguer de Pinells, situat en un barri de Palautordera. L'any 1732 l'Isidre fa testament i reparteix tots els seus béns, als seus fills i la seva dona, però la major part són pel seu fill hereu Isidre Torres. També l'any 1767, en Rafael Fabregas Serrador i Pere Torres pagès de Vallgorguina, reben 25 lliures cadascun de Sebastià Coromina de Santa M. de Palautordera, d'un testament fet l'any 1761.
Des d'antic, per anar a aquesta casa i les del veïnat i hi havia una passera per la gent que quedava molt alta de la riera, i el camí de carro travessava la riera per anar a les cases. El pont i parets va ser fet durant la guerra l'any 1937-38 per l'ajuntament d'aquell moment+.
En Joaquim Torras Roig va ser regidor durant la guerra. Una vegada que estava amagat al Sot dels Ganxos, va passar un avió i el va ferir de metralla. També després de la guerra, va ser tancat 7 mesos al Convent de Sant Elies de Barcelona, com a represàlia, perquè defensava la República (G.V.)
La fil·loxera a Vallgorguina va fer que s'haguessin d'arrencar tots els ceps, entre els anys 1885-1888. Per aquest motiu la Diputació de Barcelona va perdonar el pagament d'un any de l'impost que es pagava de la vinya. En Josep Torras Barri, en tenia una a les Guineueres. L'última vinya que van tenir era a can Pascol, i en treien el raïm per fer el vi de l'any.
"11 de març de 1826 en les fonts baptismals de l'església de Sant Andreu de Vallgorguina bisbat de Barcelona, per mi lo baix firmant Josep Badell rector de la dita parròquia font batejada, Antonia, Paula, Josepa, filla legitima i natural de Mateu Serradó i Maria Tuset naturals d'Aransa bisbat de la casa d'Urgell, padrins Gaspar Tuset avi de la criatura habitant de Montnegre i Antonia Reverter muller de Josep Reverter habitant de Vilalba Sasserra" (ADB, Ll. IX Bap Vallgorguina 1798-1840, pàg. 95)
"Peça de terra anomenada de cal Serrador en el lloc conegut per les Guineueres, vinya, conreu, bosc, erm. Salvador Torras Catarineu, any 1893" (RP, Ll. 3, t. 94, f. 318)
"Travessant el pont del Serrador entrem a un prat de pollancres i més amunt a una pineda que havia estat una vinya anomenada del Serrador" (RM)