És una casa de cos del carrer de Mataró que té el núm. 29. L'any 1860 en el Nomenclàtor de la província de Barcelona, la trobem catalogada amb el nom de can Miquel Felip i era una casa de pagès, amb el el núm. 5.
Descripció: Fins a final del segle XIX la casa era coneguda amb el nom de can Miquel Felip. Va canviar de nom quan hi va entrar com a nora la Cecília Musachs Paytuví, que la gent deia Sila. (hipocorístic Sila)
Història: Hi vivia en Miquel Mora Sans casat amb la Cecília Musachs Paytiví, que tenien 6 fills, Antoni, Josep, Martí, Jaume, Joaquima i Josepa.
L'Antoni va continuar a la casa i es va casar amb la Maria Espinàs Massó, que varen tenir tres filles, Montserrat, Josepa i Joaquima, i aquesta es va casar amb en Josep Bosch Gras i varen tenir tres filles, Conxita, Pastora i Teresina. Tots vivien en aquesta casa. En Josep Bosch Gras va ser soci adherit de la Societat Buena Fe de Vallgorguina, l'any 1917.
La Pastora Bosch Mora es va casar amb l'Àngel Garriga Castellví i vivien a Barcelona amb els seus 4 fills, Mercè, Josep, Concepció i Lourdes. L'any 1946 es van traslladar a ca la Sila, i van viure amb la seva cunyada Conxita. L'Àngel era pastisser i anaven al mercat de Sant Celoni a vendre productes d'elaboració pròpia, fonamentalment coca de pastisseria. El diumenge a l'estiu feien una parada de pastissos entre les 9 i les 14 hores, al costat de can Pere Biel i la gent en comprava.
El matrimoni d'aquesta casa el dia 20 de gener de l'any 1957, varen ser els padrins de la campana petita de l'església que porta el nom de Mercè Eulàlia. La va inaugurar Mn. Jaume Vilageliu, arxiprest de Sant Celoni el dia de la Festa de Sant Sebastià.
L'any 1958, varen marxar a Mataró on van obrir una pastisseria al carrer Camí Fondo amb el nom de Pastisseries Garriga, ja que obriren dos establiments més al llarg dels anys. Ca la Sila va ser venuda als germans Gironès el dia 31-5-1965.
Conreaven unes feixes a les Canameres i també al Pla del Forn pel consum de la casa. Els camps eren de poca dimensió, també hi havia sembrat blat de moro que era per l'aviram de la casa. A més la casa havia tingut una peça que es deia la Peça de la Sila.
"Casa d'un cos coneguda per can Miquel Felip amb un petit tros de terra al darrere, ponent enfront de la carretera de can Vilà, nord casa d'en Pere Torres (a) Peret. Núm. 5 del quarter 2 en" (RP, Ll. 1, t. 4, f.80)