És la casa núm. 5 que hi ha davant de la plaça Maragall. L'any 1860 en el Nomenclàtor de la província de Barcelona, l'Ajuntament de Vallgorguina va haver de canviar la numeració dels carrers i aquesta era la casa Consistorial, i tenia el núm. 40.
Descripció: Aquesta casa fins a l'any 1889 era l'Ajuntament de Vallgorguina i també la presó, estava en molt mal estat i es va treure a subhasta pública. La casa i el terreny del costat, ho va comprar en Josep Radó Pujol que en va pagar 2750 pessetes. L'any 1860 es va crear l'escola a Vallgorguina, i aquesta casa es va fer servir uns anys com a col·legi de nens. En Josep va refer la casa i després el seu fill Joan, va construir els 4 habitatges del costat.
Història: En Josep, era casat amb la Francesca Regàs Maynou, i tenien 4 fills, Joan Simó, Mercè i Maria. En Joan era forner, sabem que l'any 1905 hi havia un forn de pa i botiga de queviures i cansaladeria, fins als anys seixanta. Mataven el porc generalment cada setmana, davant de la casa, pel consum de la botiga. Va ser el primer forn de pa del poble. En Joan era conegut popularment com el Forner. Es va casar amb la Mercè Gras Puig i van tenir dos fills, Pepito i Maria. Després de la guerra, en Simó Radó Regàs va continuar el negoci, aquest home era casat amb la Neus Roig Campàs, i van tenir dos fills, Robert i Marina. En Robert es va casar amb la Rosa Guerris i Hortal i van tenir un fill de nom Robert. Aquesta gent van seguir amb el negoci fins a l'any 2002 que es va tancar la botiga.
En Joan Radó va ser alcalde de Vallgorguina durant la guerra 1936-1939, i va ser molt tolerant amb la gent de dretes, procurant que no els hi passes res, quan venien els comités de fora el poble.
En aquest temps, l'ajuntament va incautar-se de diferents propietats, del poble: Can Pradell, Can Vilar i Can Pujades d'on i van tallar arbres per donar feina a la gent del poble i amb els diners que treien de la fusta i carbó, es posaren a fer obres al poble construint diferents ponts, parets, una bàscula i unes serres, es pot dir que en aquests anys, es va transformar el poble.
Aquest home durant una època va comprar una furgoneta, i després un autocar i es va posar a fer transport públic i diferents excursions arreu de Catalunya. Una vegada es va vendre l'autocar, va comprar un camió. De gran va quedar cec.
Acabada la guerra, en Joan Radó es va exiliar a França, i no va tornar fins l'any 1942. El poble va quedar sense forner, i llavors l'Alfons Riu que era un dels principals de la falange del poble, es va incauta del forn per fer pa. Al cap d'uns dies hi va haver un incendi en aquest forn que és deia que havia sigut premeditat. L'Alfons va deixar aquest forn i en va obrir un al carrer de l'Església, llavors tal com hem dit abans, en Simó Radó va tornar a tirar endavant el negoci.
Davant d'aquesta casa hi ha la Plaça Maragall, que l'any 1873 va ser coneguda com la plaça de la Llibertat, ja que hi van plantar l'arbre de la llibertat. També hi havia un pou públic que la gent del veïnat hi anava a buscar l'aigua pel consum de la casa.
A l'altra banda del carrer hi havia un hort que es regava amb l'aigua de la resclosa baixa segons un document de la col·lectivitat de regants a nom de Francesca Regàs Maynou, any 1916.
En Simó quan tenia una estona lliure, arreglava bicicletes i cuidava un peça de terra al costat de can Sumana, i un tros de terra al Pla del Forn.