És la casa de la cantonada, que té l'entrada pel carrer de l'Església núm. 1. De primer hi havia una casa de cos construïda fins a la meitat de la parcel·la. L'any 1860 en el Nomenclàtor de la província de Barcelona, l'Ajuntamen
t de Vallgorguina va haver de canviar la numeració dels carrers i aquesta casa es deia la casa de l'hereu Robelló i tenia el núm. 28.
Descripció: El nom de Ca l'Esteve ja bé d'un besavi del propietari, actual. En la primera època aquesta casa tenia la seva entrada principal per la Carretera Vella, on hi havia la botiga i darrere hi havia un galliner i un petit hort. De 1929 a 1933 es van fer les obres que van fer arribar l'edifici fins a la Carretera Nova, i posteriorment s'hi van fer obres notables l'any 1962 i 2007.
Història: Aquesta casa era propietat de l'Esteve Travesa Bonamusa i la Teresa Pradell Castañé que hi vivien amb el seu fill Esteve. Aquest home es va casar amb la Conxita Blanc Cases i van tenir 3 fills, M. Teresa Esteve i Montserrat.
A la primitiva botiga hi venien cereals, granes, pinsos, oli i productes d'alimentació. No es pot concretar la seva antiguitat, però segur que ja funcionava al segle XIX, ja que hi ha fullets publicitaris de principis del segle XX. Va ser la primera botiga de queviures del poble.
Quan es van acabar les obres de la nova botiga, es va destinar a queviures, alimentació, cansaladeria i una mica de tot. S'hi va traspassar la botiga de la Carretera Vella, que va quedar com magatzem, on si guardaven les botes de vi.
Fins al 22 de juliol del 1965 vam portar la botiga la família Travesa. A partir d'aquesta data se'n van fer càrrec l'Eduard Bosch Rovira i la Maria Canaleta Rosquellas fins a l'any 1976.
L'any 1977 la va porta l'Amadeu Canaleta Rosquellas i l'Anna M. Safont Estrada fins a l'any 1990. Durant aquests anys es coneixia amb el nom de ca l'Amadeu i l'Anna M.
El mes de gener de l'any 1991, la societat ARNALD-ASSUMPCIÓ, SCP., va agafar la botiga. Més tard va canviar la finalitat del negoci passant a xarcuteria, posant taules per consumició al mateix local. La mort de l'Assumpció va ser decisiva perquè abandonés el negoci l'any 1994, i des de llavors està tancat.
A l'espai on abans i hi havia la primera botiga, l'any 1973 es va llogar i si va posar la primera oficina d'estalvis de la Caixa Laietana fins a l'any 1985, que es va traslladar darrera Can Bernat, hi va tancar l'any 2013.
L'octubre de l'any 2002 es va llogar altre cop aquest petit local a en Marià Puigdomènech Valentí que hi va estar fins al maig del 2011, amb una bugaderia.
A l'agost del 2013 es va convertir en pizzeria que, ha funcionat fins al setembre de 2016.
Actualment, des de l'any 2021 hi ha una botiga de fruites i verdures ecològiques que es diu cal Gla.
L'Esteve Travesa Pradell va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament i de la falange. Després de la guerra, es va inaugurar les escales de l'església i l'any 1940, es varen acabar i inaugurar les obres de rebaixar la plaça al nivell que és avui dia, abans era al mateix pla de les portes, sense esglaons. De l'any 1952-1964, va ser alcalde de Vallgorguina, i entre altres coses es va fer la paret del carrer de Mataró i els ponts de can Clarens i de ca la Paula, la primera xarxa de clavegueram del poble i es va aconseguir de Can Valls la donació de les terres per construir el camp de futbol, que hi va participar molta gent per poder-lo deixar arreglat, i es va inaugurar l'any 1955.
L'Esteve Travesa Pradell, es dedicava al comerç de fusta i llenya amb serradora pròpia.
Va construir el primer hotel del poble que es va inaugurar l'any 1952, i també el primer restaurant de Can Colomeró.
L'Esteve Travesa Pradell, va tenir el primer cotxe de Vallgorguina compartint-lo a mitges amb l'Agustí Valls Miró de can Ricós.
Davant de la casa hi havia un hort que es regava amb l'aigua de la resclosa baixa segons un document de la col·lectivitat de regants a nom de Carles Puigarnau. Any 1916. En temps de guerra en aquest camp si van fer piles de carbó, dels arbres que treien dels boscos.
L'Esteve Travessa Bonamussa, va ser soci adherit de la societat Buena Fe de Vallgorguina l'any 1917.
"Josep Catarineu (a) Rovelló. Per una casa situada a la carretera núm. 28" (AM, cadastre del segle XIX, núm. 33, PV).