Directori de topònims de l'Associació Cultural Vallgorguina

(última actualització: dijous 9 de setembre de 2021 a les 19:40)

El directori disposa d'un total de 52 camins que trobaràs repartits entre aquestes pàgines:

(1)23456

Camins

4801. El Camí d'Agrafull

Latitud: 41.65081

Longitud: 2.50806

Alçada: 239 m

Aquest camí comença a la carretera d'Arenys de Mar a Sant Celoni, en el lloc conegut pel Sot d'en Martori, anirem pujant pel costat dret fins quan serem en un lloc que és una mica pla, que es conegut pel Pla d'en Tomeu. En Tomeu era un home que havia estat mosso de can Puigvert, hi havia conreat aquesta terra. Seguirem pujant fins que trobarem un camí a l'esquerra que segueix la carena, i va més enllà de les rulots, passant pel turó de can Morell i la Serra de cal Tonedor. Tornant al camí ara baixa una mica fins on hi ha un encreuament de camins i un terme que separa Vallgorguina de Sant Celoni, el camí segueix cap a la dreta passant per les antigues vinyes del Replà i va a para a la urbanització can Puigdemir, on trobarem el carrer Francoli. Aquest camí en aquesta part alta, també se'n diu del Pla d'en Tomeu, i dels Horts de la Puixica.

4802. El Camí de ca l'Arbocer

Latitud: 41.65397

Longitud: 2.4837

Alçada: 267 m

Aquest camí arrenca des dels Descarregadors, tot en direcció baixada fins arribar al Gual de ca l'Arbocer, des d'on comença a pujar fins arribar a la casa. També el feien servir altres cases del Veïnat de Tapioles i gent que treballava al bosc. De primer trobarem que surt a la dreta el camí de les Vinyes de Tapioles, i després a l'esquerra els Horts de ca l'Arbocer. Abans d'arribar al gual cap a la dreta surt el camí de la Solella que passa pel camp dels Polls. Després del gual a l'esquerra hi ha un camí que podem anar cap al Pi Xic. Si seguim recta ens portarà a ca l'Arbocer i al Veïnat de Tapioles.

4807. La Pujada de la Bous

Latitud: 41.62589

Longitud: 2.52221

Alçada: 415 m

És situada en el Camí de Parent Rost que va de Collsacreu a la casa Nova. El camí es en bones condicions, però fa una forta pujada, que quan es feia tot amb el carro, si anaven molt carregats, ho havien de transportar en dues vegades, fer desembosc, perquè els animals no tenien prou força per pujar-la. En alguna època sembla que va ser rebaixada i ara forma un camí tancat per una paret de terra a cada costat. A dalt el turó de la pujada a la banda de Vallgorguina hi ha un terme de separació entre el nostre poble i Arenys de Munt.

4813. El Camí de can Carcassès

Latitud: 41.64034

Longitud: 2.53443

Alçada: 368 m

Comença a Collsacreu i va seguint el Camí de cal Paraire o de Montnegre, travessa la urbanització Collsacreu, el Pla de les Bruixes fins on trobem l'encreuament d'anar a can Carcassès, abans d'arribar al Pla de can Carcassès. Llavors segueix cap a l'esquerra, travessa el sot del Clot quan comença i cap de poc arribar a la masia de can Carcassès.

4817. El Camí de la casa Nova

Latitud: 41.62633

Longitud: 2.52441

Alçada: 391 m

El Camí de Parent Rost, també es coneix pel nom de camí de la Casa Nova, que va de Collsacreu a dita casa. També el que puja des del camp de futbol per can Burget i can Saleres fins a la casa. Aquest es més conegut pel camí de Mataró, però es fan servir les dues variants, i fins i tot a vegades es diu Camí de can Saleres.

4821. El Camí del Cementiri

Latitud: 41.64824

Longitud: 2.51218

Alçada: 250 m

Aquest Camí es el de can Mora, surt del carrer del Pi Florit i va pujant per la carena fins arribar al barri de baix de can Mora. També es conegut pel Camí del Cementiri perquè s'hi passa pel seu costat. Des del barri de baix de can Mora, per aquest camí i passa l'itinerari LSC-110 que es part del recorregut de l'itinerari d'Olzinelles. També hi passa el GR-92, que llavors travessa el poble cap al Pla del Forn.

4824. El Camí de can Clarens

Latitud: 41.64522

Longitud: 2.50652

Alçada: 229 m

A l'any 1960, es va construir el pont sobre la Riera de can Vilar, i cap a l'any 1962 es va obrir la carretera actual fins a la casa. Abans hi havia un camí de bast que pujava a la casa des del camí de can Montasell, i a la Riera de can Vilar, quasi davant de ca la Paula hi havia una passera per anar a la casa i cap a can Montasell Vell.

4825. Les voltes del Clot

Latitud: 41.63822

Longitud: 2.52398

Alçada: 255 m

Situades a la carretera d'Arenys de Mar a Sant Celoni, d'on surt a mà dreta el camí que va a la casa del Clot i també a can Carcassès. Són unes voltes que formen una essa força tancada i perillosa perquè quan es be d'Arenys es baixada i es corra força. Travessa la carretera el sot dels Verns que va a la Riera de Vallgorguina. Fa uns anys pel costat del sot, hi passava un camí que anava a la Font del Clot. Ara s'ha perdut.

4828. El Camí de Coll Senís

Latitud: 41.64638

Longitud: 2.51566

Alçada: 227 m

Aquest camí comença al costat del Xeremell i puja fins a Coll Senís on hi ha Quatre Camins i la partió del nostre poble amb Sant Iscle de Vallalta. També és conegut pel Camí de Sant Iscle, Camí del Xeremell, el Camí de can Bòtil i en algun plànol diu Camí del Veïnat de Baix. Dona accés a les cases de can Bòtil, cal Minaire, can Moreu, cal Frare, can Vadoret, can Pascol i les altres masies en ruïnes de can Caions, cal Desentegat, can Gras de la Muntanya i per l'altre banda la Guardia. Al llarg d'aquest camí a la banda esquerra trobem feixes que havien estat conreades i actualment hi ha arbres o són ermes. A mitjans de l'any 2019 l'Ajuntament l'asfaltat des del Xeremell fins a can Moreu, ja que hi havia trossos que quan plovia sempre eren en malt estat.

4829. La Volta de can Colomeró

Latitud: 41.6342

Longitud: 2.52733

Alçada: 290 m

Volta molt tancada a la carretera d'Arenys de Mar a Sant Celoni, davant mateix de l'entrada de can Colomeró, on hi ha l'àrea de pícnic i barbacoes. En aquesta volta es on travessa la carretera El Sot de can Colomeró que va a parar a la Riera de Collsacreu. Aquesta volta a l'hivern es força perillosa perquè molts dies es molla i es glaça.